artikel

Vi värnar kollektivtrafiken

Som oppositionsparti kan man sitta på rumpan och gnälla. Det ligger dock inte för oss i Vänsterpartiet. Om något inte fungerar bra så försöker vi, med alla medel, att rätta till det.

Därför var det inte konstigt för mig att lägga ut en förfrågan i en lokal Facebook-grupp “Politik i Nordanstig” där jag bad allmänheten om konstruktiv kritik av kollektivtrafiken i Nordanstig.

Anledningen till detta var att jag  blivit varse att kommunens representant vid kollektivtrafiksamråden varken bor i kommunen eller använder kollektivtrafiken. Kommunen behövde alltså hjälp. Kvalificerad hjälp av proffs.

Efter lite drygt en vecka hade jag fått in en enorm mängd synpunkter och förbättringsförslag. Jag sammanställde dem och skickade in till kommunen. Det blev sammanlagt två A4-sidor med konkreta förslag på åtgärder (synpunkter angående kollektivtrafiken 2019)  som skulle förbättra den befintliga kollektivtrafiken.

Väldigt många förslag handlade om kollektivtrafiken mellan Hudiksvall och Sundsvall. Det är ganska naturligt för där åker många människor och det har skett en hel del förändringar under de senaste åren.

Mitt arbete uppmärksammades av lokalmedia (Hudiksvallstidningen) vilket alltid är roligt. Nu fortsätter vi arbetet med att göra Nordanstig till en bättre och mer tillgänglig kommun!

/Petra Modée

Dela den här sidan

Kopiera länk