artikel

Dags för val – till EU-parlamentet

Den 9 juni kan du vara med och bestämma vilka partier som skall ha makten. Valet handlar om dig och din framtid. Vi står inför en mycket osäker framtid där högern lierar sig med rasister och odemokratiska krafter. Det har aldrig varit viktigare än nu att ta ställning.

Valet handlar om vilket samhälle du vill ha.
Skillnaderna mellan det samhälle
vänstern och högern vill ha är tydliga.  

Valet handlar om allt från att kvinnor och män ska ha rätt till lika lön till att företag måste ta ansvar för att inte utnyttja slavliknande arbetsvillkor i andra länder.

Det handlar om att klimatomställningen måste kombineras med en aktiv fördelningspolitik.

Det handlar om att forma ett samhälle som ger framtidshopp i en mycket osäker tid.

Det är viktigt att rösta eftersom demokratin är utsatt för hot i flertalet europeiska länder och måste försvaras – även här hemma. 

Vänsterpartiet kommer att arbeta för ett EU som har en rättvis väg ut ur välfärdskrisen. Vi

Vänsterpartiet kommer också på EU-nivå att arbeta för att motverka välfärdskriminaliteten.

Valrörelsen har börjat och vi känner stöd för vår politik och för våra företrädare. Vi vill bjuda högern på nederlag i EU-valet och vi tror vi kan lyckas.

Val vinns av rörelser, inte av en person. Du behövs i den rörelsen. Din röst behövs. Ju fler vi är som hjälps åt desto bättre kommer valet att gå. Alla insatser är viktiga.

Du står inför ett viktigt val den 9 juni. Det handlar om vilket samhälle du vill ha. Kom ihåg att inte gå och rösta är också ett val. Att välja bort att rösta innebär att någon annan gör valet åt dig.

Rösta! Rösta rätt! Rösta rött!

 

Dela den här sidan

Kopiera länk