artikel

Nej till marknadshyror!

Enligt januariavtalet ska marknadshyror införas för alla nybyggda bostäder. Det kommer innebära att alla vi som hyr vår bostad, direkt eller på sikt, kommer få höjda hyror.

Regeringen har just nu flera pågående utredningar som handlar om marknadshyror. Den första, “Fri hyressättning vid nyproduktion“, ska redovisas senast 31 maj 2021. Enligt januariavtalet ska ny lagstiftning kring fri hyressättning vara på plats så snart som 1 juli 2021, varför det inte finns någon tid att spilla om förslaget ska kunna stoppas.

Vi i Vänsterpartiet kommer att ta strid för att så sker. I första hand är vårt mål att väcka opinion och mobilisera mot förslaget, och på så sätt se till att det aldrig läggs fram. Om regeringen trots allt lägger fram lagförslag som innebär att marknadshyror införs så kommer vi att rikta en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven.

Hur påverkar det Nordanstig?

I Nordanstig ser vi framför allt att det finns en brist på större, billiga familjelägenheter. Vi tror att Nordanstig behöver fler billiga hyresrätter – inte färre. Även om problemet med marknadshyror är störst i storstäderna så kommer även Nordanstig att drabbas.

Vänsterpartiet anser att en bostad är en mänsklig rättighet.

Du kan hjälpa till. Genom att bli medlem i Vänsterpartiet blir vi starkare och får större kraft att slå tillbaka mot marknadskrafterna. Enklast är att ansöka om medlemskap här.

Dela den här sidan

Kopiera länk