artikel

Inspirerande årsmöte

Det är glädjande att se så många partikamrater på årsmötet. Kanske var det tårtan som drog, men jag gissar på att det var det utlovade föredraget om HBTQ-frågor av Jonna Källström Böresson, f.d. distriktsordförande och sammankallande i partiets HBTQ-nätverk som lockade.

Jonna Källström Böresson berättar om partiets HBTQ-historia.

Förutom de sedvanliga punkterna som att ge styrelsen ansvarsfrihet, besluta om verksamhetsplan och budget och välja ny styrelse, så hann vi med att prata om valrörelsen och vad vi vill göra framöver.

Att partilokalen behöver fräschas upp var vi nog alla överens om och några hade redan tagit tag i den frågan. Den gamla soffgruppen var slängd och målarfärg fanns på plats. Bara att sätta igång att vara kreativ.

Jonna gick igenom HBTQ-historien och vi kunde alla konstatera att Vänsterpartiet varit drivande i de flesta frågorna – precis som när det gäller många andra välfärdsfrågor. Ungefär 10-20 år verkar det ta från det att Vänsterpartiet lägger sin första riksdagsmotion till att alla (nästan) riksdagspartier är överens om vad som då anses vara självklart.

Det sporrar att tänka att vi är föregångare. Självklart får vi motstånd, men till sist kommer de alla att förstå att vi hade rätt från början. Det gäller även för de kommunala frågorna och det är viktigt att vi alla har i bakhuvudet när vi känner oss deppiga över motgångarna.

Det är bara att ta nya tag – en vacker dag kommer de att förstå!

Roligt var också att vi hade representation från Ung Vänster, genom Tindra Pettersson, som hoppades kunna bilda en UV-förening i Nordanstig tillsammans med likasinnade kamrater.

Ny styrelse:
Petra Modée, ordförande
Per Dahlström, kassör och
Petter Bykvist, ledamot.

Revisor:
Katarina Lennare

Valberedning:
Anita Näsberg, sammankallande
Kristoffer Norberg och
Tindra Pettersson (Ung Vänster)

Dela den här sidan

Kopiera länk