artikel

Facklig-politisk samverkan och annat

På kvällens medlemsmöte diskuterade vi hur den facklig-politiska samverkan kan utvecklas. Vi fick också en rapport från kommunala gruppen, pratade budget och beslutade i valfrågor.

Under höstens andra medlemsmöte drog vi upp riktlinjerna för budgetarbetet, men tog inga beslut. Vi diskuterade för- och nackdelar med att göra en egen budget alternativt en gemensam med Samling för Nordanstig och styrelsen tar nu med sig det när vi fortsätter arbetet. Embryot till en budgetgrupp bildades också. Alla medlemmar som vill delta är välkomna. Hör av er till Petra.

Vi fick också en rapport från kommunala gruppen och kontentan av mötet är att vi har förtroende för hur skolchefen har hanterat situationen på Gnarps skola – väl vetande att vi inte har alla fakta.

Bild på barnteckningar av skolor.
Så här tycker barnen att en skola ska se ut. Bilden är från valrörelsen 2018.

Ombyggnationen av Hassela skola/förskola är igång, planarbetet för den nya förskolan i Gnarp har också börjat. Dessutom börjar vi se saker och ting hända i EPC-projektet (ett energieffektiviseringsprojekt) med bl.a. solceller på hyreslägenheterna på Mejerivägen.

Petter har träffat Kommunal och diskuterat las och delade turer. Vi kommer lyfta delade turer i en motion även om Kommunal i Nordanstig inte verkar helt förtjusta i idén. Deras grundinställning är att delade turer är ett arbetsmiljöproblem och vi delar deras principiella inställning, men ser att Söderhamnsmodellen kan vara ett sätt att få ner antalet delade turer till ett minimum.

På mötet lyftes även frågan om självstyrande grupper och, samtidigt som vår motion ligger på fullmäktiges bord med förslag om att motionen ska kastas i papperskorgen – trots att den blivit bifallen – så finns det ett intresse bland vissa personalgrupper att bilda självstyrande grupper. Vi kommer självklart fortsätta jobba för att frågan fortsatt är levande i kommunen.

Under kvällens möte fick vi även en ny medlem – välkommen Anders Gillgren! – som även tackade ja till att bli kommunrevisor. Ny ersättare i miljö- och räddningsnämnden blir Marie Bengtsson och därmed har vi inga vakanta platser i våra kommunala uppdrag. Återstår att hitta några som vill jobba som valberedare och en person som kan ta på sig att vara revisor för partiföreningen.

Dela den här sidan

Kopiera länk