artikel

Valen avgjorda på dagens fullmäktige

På dagens extrainsatta fullmäktigemöte lyckades vi till slut förrätta val till kommunstyrelsen, revisionen, byggnadsnämnden och lite annat smått och gott.

Först valdes revisionen och där kommer Vänsterpartiets Katarina Lennare att göra entré. Det var roligt att  de politiska partierna lyckats få till en revision som faktiskt är jämställd. Med tre kvinnor av fem ledamöter ser vi fram emot att revisionen får en uppfräschning.

Annat var det med byggnadsnämnden som var mer gubbig än vanligt. Av fem ordinarie och fem ersättare var 100% män! Tyvärr förlorade vi en ersättarplats i lottningen.

Den här mandatperioden har vi fler representanter än någonsin i kommunstyrelsen. Ulrika Jonsäll valdes inte bara till ledamot, utan även till 2:e vice ordförande vilket inger hopp för framtiden. Petter Bykvist och Per Dahlström blev bägge invalda som ersättare.

Ulrika Jonsäll, 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

I miljö- och räddningsnämnden fick vi oväntat ett ersättarmandat som vi kommer fylla framöver.

Till Demokratiberedningen valdes Petra Modée (2:e vice ordförande i kommunfullmäktige), Petter Bykvist, ordinarie och Göran Thybäck, ersättare.

Petra Modée valdes även till ordinarie i valnämnden.

Det mest oväntade på mötet var nog majoritetens förvåning över att det krävdes lottning i byggnadsnämnden. På grund av socialdemokraternas “vilde” förändrades mandatfördelningen på så sätt att det i 5-personsnämnder blir lottning mellan S och C, Samling för Nordanstig och Sverigedemokraterna. Detta kommer även hända på kommunstyrelsen då valen till utskotten sker.

Den 8:e januari har kommunstyrelsen sitt nästa möte. Då väljs utskotten. Spänningen är olidlig, men innan dess får vi önska er en god jul och ett gott nytt år!

Dela den här sidan

Kopiera länk