artikel

Ingen majoritet för oss, men vi kämpar på!

Efter mycket om och men, och många samtal mellan partierna så lyckades S och C ena sig om att fortsätta sitta i majoritet – nu med stöd av NoP (Nordanstigspartiet).

För vår egen del så innebar valresultatet att vi har fått fler platser, inte bara i fullmäktige, utan även i kommunstyrelsen och i bl.a. byggnadsnämnden och revisionen. Kul!

Det innebär också att vi kan välkomna några av de nya medlemmarna in på olika poster. Vi hoppas såklart att ni ska trivas och vi kommer tillsammans hjälpas åt för att vi ska göra ett bra arbete.

Vi har även fått två presidieplatser vilket vi är väldigt glada över. I kommunfullmäktige har Petra Modée tagit plats som 2:e vice ordförande och på måndag väljs Ulrika Jonsäll till 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Övriga val är:
Kommunstyrelsen: Ulrika Jonsäll, ledamot, Petter Bykvist, ersättare och Per Dahlström, ersättare.

Byggnadsnämnden: Kristoffer Norberg, ersättare.

Revisionen: Katarina Lennare.

Valnämnden: Petra Modée, ledamot.

Demokratiberedningen: Petter Bykvist, ledamot och Göran Thybäck, ersättare. Petra Modée är också med i demokratiberedningen som 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige.

Återstår är val till den tillfälliga miljöberedningen, de kommunala bolagen  och nämndemän som alla sker i vår.

I kommunfullmäktige sitter Petra Modée, Ulrika Jonsäll och Petter Bykvist som ledamöter samt Göran Thybäck och Anette Nilsson som ersättare.

Dela den här sidan

Kopiera länk