artikel

Bilder från Bergsjödagen

Dagen började med regn, men sedan var det vackert i stort sett hela dagen och tälten var proppfulla med medlemmar, besökare, fikasugna och unga konstnärer som ville rita framtidens allaktivitetshus i Bergsjö.

Foto: tom gata med marknadstält. Tidig morgon.
Tidig morgon och vi har precis fått upp tälten. Än dröjer det innan Bergsjödagen startar.
Foto: Förberedelserna pågår för fullt. Bergsjödagen 2018.
Förberedelserna pågår för fullt. Ulrika Jonsäll (3:e namn på kommunlistan) ler lättat över att molnen skingras.

Så snart tälten kommit upp kan arbetet börja med att få allt på plats: fika, broschyrer och ritbord, allt är lika viktigt.

Närbild på Fredrik Åberg Jönsson, Vänsterpartiets regionrådskandidat.
Fredrik Åberg Jönsson är Vänsterpartiets regionrådskandidat.

Vi är glada över att Vänsterpartiets regionrådskandidat hade möjlighet att besöka oss under Bergsjödagen. Det är inte så ofta som en gävlebo som han, hittar så långt norrut i länet.

Foto från Bergsjödagen 2018.
Under Bergsjödagen fanns möjlighet att träffa Vänsterpartiets regionrådskandidat, Fredrik Åberg Jönsson, för att höra hur han tycker att regionen ska skötas.
Gatulivet under Bergsjödagen.
Gatulivet under Bergsjödagen.
Ulla Nilsson och Göran Thybäck (4:e namn på kommunlistan) i samspråk vid vårt tält på Bergsjödagen 2018.
Ulla Nilsson och Göran Thybäck (4:e namn på kommunlistan) i samspråk vid vårt tält.

Flera av de nya medlemmarna kom och hjälpte till i tältet. Här syns hur Ulla och Göran planerar för höstens tematräff (11 oktober). Det blir ett möte öppet för allmänheten så håll ögonen öppna efter vår annons!

Bild från tältet på Bergsjödagen 2018.
Petter Bykvist (2:a namn på kommunlistan) visar stolt över teckningarna som vi fått. Överst syns hur nya skolan i Harmånger kan se ut och underst förslag på allaktivitetshuset.

Under dagen var det många barn som ville vara med och rita hur Bergsjös – och Nordanstigs – nya allaktivitetshus ska se ut. Vi blev överväldigade över entusiasmen.

Allaktivitetshuset är en del av den investeringsplan som vi tagit fram tillsammans med moderaterna, liberalerna och kristdemokraterna där fokus är att få Nordanstig på fötter.

Vänsterpartiet har föreslagit att allmänheten ska få större möjligheter än idag att vara aktiva i kommunpolitiken. Därför föreslår vi att en del av investeringsbudgeten avsätts till en så kallad medborgarbudget.

Serieteckning som illustrerar hur arbetet med medborgarbudget kan gå till.
Illustration av Malin Granroth.

Dela den här sidan

Kopiera länk