artikel

Alla barn har rätt till ett bra sommarlov!

En av de mer än 80 reformer som Vänsterpartiet fått igenom i budgetsamarbetet med regeringen, är den som gör det möjligt för alla kommuner att erbjuda alla barn avgiftsfria lovaktiviteter.

Alla barn har rätt till fina sommarminnen. Tack vare vänsterpartiet så kan barn och ungdomar i kommunen delta i en mängd olika aktiviteter under sommarlovet och andra skollov - helt gratis. Vänsterpartiet - för ett växande Nordanstig

Totalt har 350 miljoner kronor satsats och i år fick Nordanstigs kommun 182 566 kronor. Kommunen har avsatt 100 000 kronor för föreningar att söka för avgiftsfria sommarlovsaktiviteter.

Krav som ställs är att alla barn ska behandlas lika, aktiviteterna ska stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund. Och så ska aktiviteterna vara kostnadsfria och gälla för barn och unga i åldern 6-15 år.

Förra året genomfördes dessa aktiviteter:

  • Familjekvällar på Hassela Äventyrsland och simmärkestagning
  • Golfens grunder på Sörfjärdens Golfklubb
  • Sommarfest på Bergsjöparken
  • Bussresa till Furuvik
  • Simskola på Gårdsjöns badplats
  • Ridläger med Harmångers Ridklubb
  • Visor & Tok på Stjärnan i Hassela

Det här är en av reformerna som har till syfte att omfördela från rika till fattiga. Vänsterpartiet har även fått igenom glasögonbidrag, höjt studiebidrag, gratis kollektivtrafik på sommarlovet (sommarlovskortet), gratis medicin för unga, gratis preventivmedel för unga, gratis tandvård upp till 23 år,

Dela den här sidan

Kopiera länk