Lokalt

Budget-tider

Nu är det snart dags att lämna in vårt budgetförslag för Nordanstigs kommun 2018-2021. Redan 2015 lämnade vi in ett, som vi tycker, välformulerat budgetförslag. Varje år har vi dock filat lite på det och förändrat siffrorna. Tack vare Vänsterpartiets samarbete med regeringen fick vi del av de extra 10 välfärdsmiljarderna, vilket gjorde att vi slapp höja kommunalskatten för att finansiera våra reformer. Tyvärr har den sittande majoriteten i kommunen inte riktigt gjort sitt jobb. Alla partier var överens om att kommunen skulle spara 50 Mkr för att klara av verksamheten framöver. Den effektiviseringen borde vara så

Nu är det snart dags att lämna in vårt budgetförslag för Nordanstigs kommun 2018-2021. Redan 2015 lämnade vi in ett, som vi tycker, välformulerat budgetförslag. Varje år har vi dock filat lite på det och förändrat siffrorna. Tack vare Vänsterpartiets samarbete med regeringen fick vi del av de extra 10 välfärdsmiljarderna, vilket gjorde att vi slapp höja kommunalskatten för att finansiera våra reformer. Tyvärr har den sittande majoriteten i kommunen inte riktigt gjort sitt jobb. Alla partier var överens om att kommunen skulle spara 50 Mkr för att klara av verksamheten framöver. Den effektiviseringen borde vara så

 

gott som klar, men den sittande majoriteten (bestående av S, C och MP) har inte kunnat komma överens om hur besparingarna ska se ut. Därför har vi ett sämre läge idag än vi skulle kunna haft.

Årets förslag från Vänsterpartiet innehåller inga stora överraskningar. Vi vill satsa på att förbättra folkhälsan, bygga hyresrätter och ett allaktivitetshus, införa gratis kollektivtrafik för unga mellan 7-19 år, satsa på personalen genom att införa självstyrande grupper, utbilda i HBTQ-frågor och normkritik med mera, med mera. Den som är intresserad av att läsa hela vårt budgetförslag får ge sig till tåls. Vi lägger ut det här på hemsidan den 28:e augusti – samma datum som vi skickar in det till kommunen inför kommunstyrelsen.

Spara

Spara

Spara

Dela den här sidan

Kopiera länk