Lokalt

Hur går det med ringlinjen?

Kommunfullmäktige har tagit beslut om att köra en ringlinje sommartid på prov, efter att Vänsterpartiet lämnat in en motion som ville införa ringlinjen permanent. Vi vet dock ännu inte om den kommer att genomföras. Se vår insändare. Tyvärr är det mycket som bifalls i fullmäktige, men som senare inte följs upp. Detta är ett oskick, menar vi, och dessutom helt odemokratiskt.

Om fullmäktige, som är det högsta beslutande organet i kommunen – och dessutom direktvalt av folket – fattar ett beslut så bör det också finnas interna mekanismer som ser till att besluten utförs. Det är kommunstyrelsens ansvar, men idag har kommunstyrelsen fullt upp med att fatta beslut och verkar alldeles glömt bort sin uppföljande funktion.

Kanske är det dags att gå tillbaka till nämndsorganisationen. Dagens utskottsorganisation har nått vägs ände. Det märks tydligt när utskotten vägrar fatta nödvändiga beslut och vältrar över ansvaret på kommunstyrelsen. Eller är det ledningsutskottet som vägrar lämna ifrån sig makten? Vem vet vad som försiggår på kommunkontoret i den politiska korridoren. Ett vet jag i varje fall. De arbetar inte för att genomdriva beslut som fullmäktige beslutat.

Dela den här sidan

Kopiera länk