Lokalt

Jonas besöker Lönnbergsskolan

Jonas Sjöstedt besöker Lönnbergsskolan i Bergsjö. Fotograf: Carole Tärnudd.
Jonas Sjöstedt besöker Lönnbergsskolan i Bergsjö.
Fotograf: Carole Tärnudd.

Måndagen den 21 september besökte Jonas Sjöstedt Lönnbergsskolan i Bergsjö. Han fick träffa elever i årskurs två som läser svenska två, men även delar av kollegiet som hade många åsikter om dagens skolpolitik.

svenska2

 

Att kravet på lärarlegitimation är ett problem – särskilt på landsbygden – framförde de mangrant. Även de snabba rycken fram och tillbaka var de kritiska mot. Lugn och ro vill de ha för att de ska få tid att utveckla skolan utan en massa nya direktiv och krav som kommer uppifrån – utan egentlig konsekvensanalys.

Ett förstatligande av skolan skulle göra den mer likvärdig vilket är viktigt. Alla barn har rätt till en skolgång av hög kvalitet och det fria skolvalet ökar segregationen ytterligare.

Senare på eftermiddagen gjorde han studiebesök i Hudiksvall och på kvällen talade han på ett öppet möte på St. Jakobsgården i Hudiksvall. Tre medlemsansökningar till Nordanstigs partiförening kom in efter mötet.

Vi måste därför bjuda hit Jonas oftare om vi får sådan medlemstillströmning varje gång!

 

Dela den här sidan

Kopiera länk