Allmänt

Odlingslotter

Förra året tog Vänsterpartiet upp frågan om odlingslotter och kommunstyrelsen beslutade att odlingslotter i alla kommundelar skulle inarbetas i den nya översiktsplanen som håller på att tas fram.

Vi är lite otåliga och vill gärna att saker och ting ska gå snabbt så därför har vi tagit kontakt med Nordanstigs Bostäder om möjligheten att erbjuda odlingslotter till hyresgästerna (som man gör med parkeringsplatser). VD Rickard Brännström var positiv och menade att om det kommer önskemål om detta så är det inte några problem. Detta har vi prövat genom att själv plantera en odlingslott på Aspvägen där vi har vår partiexpedition.

Sommaren har gått, men vår lilla odlingslott växer och frodas. Tyvärr har jag ingen bild, men tomatplantorna dignar av frukter (jo, det är en frukt) medan grönkålen visserligen växt ordentligt men sedan blivit uppäten av kålmasken. Jag har rensat bort lite grönkål och hittade där under en blek persiljeplanta, lite morötter och en isop. På tisdag har vi möte igen så då ska vi se om någon av tomaterna blivit mogen.

Tack till alla grannar som hjälpt till att vattna vår lilla odlingslott i sommar. Ni är varmt välkomna in i vår partilokal (Aspvägen 1A) för lite fika och en pratstund.

Självklart kan ni plocka vad ni behöver på vår lott. Lämna dock kvar lite så att det inte blir förstört. Persiljan och isopen är ju fleråriga. Likaså vinbärsbusken som vi planterat.

Dela den här sidan

Kopiera länk