Lokalt

Privatisering av assistans och hemtjänst

Jag tycker det luktar illa om det här och skickade följande insändare till HT den 27/1 2010:

Nordanstig måste vara Sveriges privatiseringskåtaste kommun. Här kan man arbeta med ett konkurrerande företag samtidigt som man fortfarande innehar en hög chefsposition inom samma arbetsområde i kommunen. I det privata näringslivet, som den här kommunens majoritetspolitiker höjer till skyarna, brukar man få skriva under en klausul som förbjuder en att använda förvärvade kunskaper i ett konkurrerade företag under tre till fem år efter anställningens upphörande. Man kan även starta ett aktiebolag med en enda, tidigare kommunal assistansbrukare, som kund. Är det ingen mer än jag som ser risker för jäv och missbrukande av beroendeställning i den här soppan? Miljömässigt är ju alltihopa helt förkastligt, nu ska det köras ett antal bilar från olika företag till samma områden för att ta hand om var sina ”kunder” som bor grannar. Vi i vänsterpartiet uppmanar alla, som är i behov av sådan, att använda sig av kommunala alternativ för både skola, hemtjänst och omsorg för miljöns och allas vår gemensamma kassas skull. Glöm aldrig att de privata alternativens vinster är dina skattepengar som försvinner i enskildas fickor!

Jörgen Myhrman Vänsterpartiet Nordanstig

Dela den här sidan

Kopiera länk