Skolan

Äntligen!

I vår lilla kommun finns inte underlag för flera högstadieskolor. Det försämrar endast kvaliteten på undervisningen. En högstadieskola kan också visa sig positivt för samhörigheten i kommunen.

Igår kväll (22 juni) visade sig kommunfullmäktige modiga då de trots ett annalkande val (2010) vågade fatta beslutet om att endast ha EN högstadieskola i Nordanstig. En 7-9-skola i Bergsjö där elever från hela kommunen kommer att gå.
Tråkigt nog var det inte det ”regeringsbärande” partiet som tog detta beslut. Nä, det var Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Moderaterna som visade kurage. Detta trots att det var Centerpartiets eget förslag (från deras ledamöter i UK-nämnden). Mycket märkligt!
Beslutet innebär en besparing på drygt 1 miljon samt en förbättring av kvaliteten på undervisningen då vi bl.a. kommer att kunna erbjuda fler språkval till alla elever. Det öppnar även upp för samarbete med KomVux, SFI och förhoppningsvis kommer alla barn att vara simkunniga när de går ut nian!
Min förhoppning är också att barnen, i och med att de går på en gemensam skola, ska få en naturlig samhörighet med varandra så att vi i framtiden kanske kan få en riktig Nordanstigs-anda istället för de lokalpatriotiska byakämpar som vi har idag.
Förhoppningsvis kommer detta även att vara positivt för kollektivtrafiken inom kommunen.

Dela den här sidan

Kopiera länk