Allmänt

Ett mandat av egen kraft

Valresultatet var en besvikelse, men vi deppar inte för det utan kavlar upp ärmarna och börjar arbeta med sikte på nästa val.

Valresultatet var allt annat än bra. Vi inte bara förlorade regeringsmakten, vi har också förlorat det ena av de två mandat som vi haft i kommunfullmäktige. När vi försöker analysera resultaten närmare kan vi bara konstatera att flera vänsterväljare i kommunen har valt att rösta på v i riksdags- och landstingsvalet för att sedan välja att rösta på något annat parti (eller avstå helt) i kommunalvalet.

Naturligtvis beror det till stor del på oss själva. Vi valde medvetet att inte gå ut så offensivt, väl vetande att flera av oss var nya och det är lite tufft att börja sin politiska "bana" med svåra frågor från allmänheten på torgmöten och liknande. Att argumentera och försvara vänsterpartiets politik när man knappt hunnit läsa igenom partiprogrammet – än mindre förstå det.

Vi visste också att vi skulle få arbeta i motvind eftersom det varit väldigt turbulent inom vår partiförening under de senaste åren. Det är dock knappast något som vi kan göra något åt. Det enda som gäller nu är att vi hugger in på de uppdrag som vi får och visar att vi är kompetenta och pålästa.

Carina har dock hunnit vara med om sitt elddop när hon för första gången var med i kommunfullmäktige. Lite pirrigt och nervöst, men Sven peppade henne och menade att det är lika bra att ta tjuren vid hornen direkt.

– Annars vågar du aldrig ställa dig upp och tala, sa han. Och hon lydde hans råd. Som lärare är hon ju inte helt ovan vid att tala inför andra, men det är ju en lite annorlunda situation än hon är van vid. Carina höll sig dock lugn och fick efteråt fina recensioner i HudiksvallsTidningen, vilket bådar gott.

Vi fortsätter med våra onsdagsmöten under hela året. Alla som är intresserade av vänsterpolitik är välkomna att vara med!

Dela den här sidan

Kopiera länk